woensdag 8 februari 2023

Neil Young With Crazy Horse – World Record

Dit album verscheen eind vorig jaar maar het tempo waarin ome Neel albums uitbrengt is echter nauwelijks bij te benen. Vorig jaar was immers een heftig jaar voor de Neil Young fan:
29 apr 2022 - Official Release Series 13, 14, 20 & 21 (4lp box)
 6 mei 2022 - Royce Hall - 1971
 6 mei 2022 - Dorothy Chandler Pavilion, 1971
 6 mei 2022 - Citizen Kane Jr. Blues (Live at The Bottom Line)
 8 juli 2022 - Toast (2lp)
 5 aug 2022 - Noise & Flowers (2lp)
18 nov 2022 - World Record (2lp)
 2 dec 2022 - Harvest - 50th Anniversary Edition 
 
Daarnaast is het verstandig niet te gretig te zijn als er een nieuw album is want na een paar maanden zakt de prijs doorgaans aanzienlijk. Zo ook bij deze World Record die ik deze week toch maar aan de collectie heb toegevoegd.

Een dubbelalbum waarbij kant vier van een ets van de wereldbol is voorzien. Met nummers als "Love Earth", "The World (Is In Trouble Now)" en "This Old Planet (Changing Days)" is gelijk duidelijk waar bij dit album de nadruk ligt.
 
 
Neil is erg op het klimaat gesteld en dat laat hij met dit album duidelijk merken. Prima teksten hoewel we uit moeten kijken dat we met deze boodschap niet overvoerd worden. 
Daarom wel lekker dat er ook andere nummers te vinden zijn zoals het ruim 13 minuten lange "Chevrolet". Dit is hoe ik Neil graag hoor. Lekker lang uitgesponnen gitaarwerk en een nummer wat net wat extra langer duurt.
Overigens zit ook in dit nummer natuurlijk een kleine boodschap over brandstof verbranden. 
 
De twee platen zitten in een schitterende klaphoes met idem binnenhoezen en boek met songteksten. Aan het geheel is zeer veel aandacht besteed en schitterend afgewerkt. Neil is erg begaan met moeder Aarde maar ook met zijn eigen moeder en overige familie.
Op de hoes vinden we zowel zijn ouders als broer en zus terug in schitterend fotowerk.
 
Pittige teksten, idem gitaarwerk, fraaie ets op kant vier en prachtig artwork. 
Ben ik dan enthousiast? Ik dacht het wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten