zaterdag 12 november 2022

Neil Happy Birthday!

Vandaag wordt dit eigenzinnige talent 77 jaar. Er is geen andere artiest of band waar ik zoveel platen van heb als van deze Canadese Amerikaan. Dat is ook terug te zien aan deze blog want ome Neel heeft mij heel wat uurtjes naar het toetsenbord gelokt.
Logisch............na Dylan is Neil voor mij de beste songwriter en geen andere artiest heeft zo geexperimenteerd met verschillende muziekstijlen. Niet iedereen weet dat te waarderen maar voor mij is het smullen.
 
Voor de verjaardag van Neil even zes minder gangbare platen uit de kast gehaald:
 
Buffalo Springfield (1973)
Verzamelaar met twee platen met daarop pareltjes van Neil zoals "Expecting To Fly", "I am a Child", "Mr Soul" en "Broken Arrow". Voor liefhebbers is deze verzamelaar interessant vanwege de zeer lange versie van Stepgen Stills "Bluebird" die op geen enkel ander album is verscheen.

This Note's For You (1988)
Eerste album na de wat mindere Geffen periode. De videoclip van de titelsong werd door MTV verbannen omdat een van de sponsoren op de hak werd genomen. De kijkers van MTV trokken zich daar niks van aan en kozen dit meesterwerkje tot de clip van het jaar. 

Return To Greendale (2020)
Live registratie van de rockopera die Neil 2003 had uitgebracht. Opnames zijn lang op de plank blijven liggen, maar ieder die dit dubbelalbum heeft gehoord zal blij zijn dat het toch is uitgebracht.

Live In Europe, December 1989 (2017)
Onofficiƫle uitgave van het vage Russische label DOL. Op dit album ook een aantal opnames van Rotterdam waar ik zelf bij was. Leuk souvenir.

Live In Europe, December 1989 WWO-FM (2017)
Van dezelfde tournee en van hetzelfde vage label. Ook hier een aantal nummers van de setlist van het optreden in Rotterdam.

Cow Palace 1986 Live (2017)
Het gaat ook hier om een onofficiƫle uitgave maar nu van het Nederlandse Cult Legends die vooral radio-uitzendingen gebruiken. Het betreft hier een enkele plaat en voor de liefhebbers is er van Cow Palace (Brisbane-California) ook een dubbelalbum.

Geen van deze albums staan in mijn Top 10 van Neil maar toch een lekkere stapel muziek om dit weekend te draaien.

Neil Happy Birthday

Geen opmerkingen:

Een reactie posten