woensdag 2 oktober 2024

Sting 73 jaar

We kennen de vandaag jarige Sting allemaal wel als frontman van de succesvolle Britse band The Police. Ik was in die jaren (1978-1983) een enorme fan van de band, maar de eeuwigheidswaarde heeft het toch niet helemaal gehaald.
 
Een heel enkele keer komt er nog een album van The Police op de schijvendraaier en als ik eens een nummer op de radio hoor kan ik daar wel van genieten. 
Toen de band uiteenviel bleek al snel dat de meeste kwaliteit bij Sting zat. De andere wil ik niet te kort doen maar Sting was niet alleen frontman. Sting was toch ook wel de creatieve geest en in zijn solowerk laat hij meermaals zien niet zomaar wat leuke liedjes te maken, maar ook een boodschap mee wil geven.
 
Daarom gaat nu het album The Dream Of The Blue Turtles op de schijvendraaier. 
 
Wat er in Gaza en Libanon aan de gang is kan maar één etiket krijgen en dat is schandalig! Schofterig etc etc.
Een land wat precisie (Zwitserse uurwerken zijn er niks bij)  aanvallen uit kan voeren zoals op Entebbe moet nu ineens massa bombardementen uitvoeren? Echt? In noem het genocide! 
De oorlog (anders kan ik het niet noemen) in het Midden Oosten verdient alle aandacht maar zorgt er helaas voor dat de oorlog in Oekraïne niet de aandacht krijgt die nodig zou zijn.
 

De oorlog in Oekraïne en Sting laten zich simpel met elkaar verbinden met het nummer "Russians". We vinden het op het hierboven genoemde solo debuutalbum The Dream of the Blue Turtles uit 1985.
Schitterend album dat in een groot aantal landen de platina status wist te bereiken. In de VS zelfs driemaal en dan moesten er in die tijd 3 (!!!) miljoen fysieke exemplaren over de toonbank.
Het album was leverancier voor maar liefst zes singels waaronder de indringende protestsong "We Work the Black Seam".
 
Het album is niet een opeenstapeling van kritiek op de maatschappij want de hit "If You Love Somebody Set Them Free" gaat simpelweg over de ultieme liefde. Juist de diversiteit in teksten EN muziek maken dit album tot een must have!

Sting wordt vandaag 73 en dit album is 40 jaar oud. Een album met een grote eeuwigheidswaarde al is het maar door de regel I hope the Russians love their children too.
 
Sting Happy Birthday!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten