woensdag 2 oktober 2024

Don McLean 79 jaar

Wat een enorme carrière want in 1970 bracht de vandaag jarige Don al zijn eerste album uit en is nog steeds actief. Eerder dit jaar bracht Don McLean nog het album American Boys uit.

Op z'n verjaardag is de verleiding groot zijn meesterwerk American Pie uit 1971 op te zetten. Album heb ik extra mooie herinneringen aan want toen van mijn oma gekregen. Oma was een groot fan van het nummer "Vincent" wat naast "American Pie" de tweede hit was van Don's tweede album.

Het album American Pie is een meesterwerk maar toch kies ik vandaag voor het debuutalbum van Don. Tapestry bevat 11 mooie kleine folkliedjes. Klein in de zin van rustig wat niet wegneemt dat een groot deel van de teksten een artiest laten zien die begaan is met deze wereld. 

Los van de teksten is dit een album wat een heerlijke massage is voor de oren als je net wakker bent. Uitstekend album om met een bakkie een grijze dag zoals vandaag mee te beginnen. 

De versie die ik heb is een heruitgave uit 1980 en heeft helaas niet de fraaie grafische hoes van 1970. Dat doet echter niks af aan 11 heerlijk voortkabbelende folknummers.

Happy Birthday Don!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten