maandag 30 september 2024

Uncut: Big Star

In de Uncut van oktober ruime aandacht voor Jimmy Hendrix en het derde deel van de Neil Young Archives. Dat met de vele recensies van nieuw materiaal en namen als Jack White, John Mayall en Nick Cave op de cover afgelopen zaterdag maar een exemplaar meegenomen.
 
Nadeel van dit soort tijdschriften is dat je er alleen maar hebberiger van wordt, want er komt altijd wel weer een album langs wat de moeite waard is.
Uncut gaat altijd vergezeld met een CD en dit keer is het de beurt aan de rockband Big Star. Deze band werd begin jaren 70 in Memphis opgericht. De band maakte direct een aantal albums die in de categorie meesterwerk vallen. 
Helaas liet platenmaatschappij Stax het helemaal liggen en Big Star werd geen grote ster........... Jammer want hoewel het derde album weer een pareltje was, besloot de band door uitblijven van commercieel succes er mee te stoppen.
 
Tussen 1993 en 2010 heeft de band het nog eens geprobeerd en dat leverde een vierde studio album op. Niet slecht maar een stuk minder dan de drie voorgangers.
Mede door gepruts van Stax heeft Big Star nooit de status gekregen die ze eigenlijk op basis van hun muziek wel zouden verdienen.
Uncut doet met deze CD dan ook een mooie zet om deze uitstekende band toch nog eens de aandacht te geven die ze verdienen.
Heerlijke compilatie is deze bonus CD en het voelt echt als een bonus want ik kocht de Uncut om heel andere redenen. 
 
Bij de koffie morgen gaat deze Big Star sampler nog lekker een keer in de CD machine.............



Geen opmerkingen:

Een reactie posten