vrijdag 16 augustus 2024

Roller Coaster Day

Zoals veel van dit soort dagen begonnen in de VS, maar begint ook hier voet aan de grond te krijgen. Vorig jaar had de Efteling al de nodige merchandise (oa een badlaken) ter gelegenheid van deze dag. Hotel vd Valk maakt dit jaar promotie rond die dag en meer partijen hebben dit nieuwe goudmijntje ontdekt.

Roller Coaster Day? Niet zo moeilijk om daar een nummer bij te zoeken. Danny Vera had een paar jaar geleden met het nummer "Rollercoaster"een megahit. Met een beetje dank aan de Coronacrisis kwam het zelf op nummer 1 van de Top 2000.

Nu is "Rollercoaster" best een heel fijn (vooral mooi) nummer maar in de top 25 van een dergelijke hitlijst voelt voor mij ook wat misplaatst. Vera zag het overigens zelf ook niet als een hit en laten we het nummer vooral zien als een soort nationale crisis anthem. Als het leven teveel op en neer gaat zoeken we troost in deze fraaie Americana song. Het leven kent nu eenmaal toppen en dalen en voor veel mensen was de Coronacrisis zo'n diep dal dat ze dit nummer stevig omarmde.

Als anthem voor Roller Coaster Day mag een nummer echter wel wat meer Rock & Roll zijn. Als ik naar buiten kijken is het weer op dit moment even gen weer voor in de achtbaan. Even een dipje in het weer dus bij de koffie Danny Vera.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten