dinsdag 23 juli 2024

R.I.P. Duke Fakir

Gister overleed zanger Duke Fakir op 88 jarige leeftijd. Hij was het nog enige overgebleven oorspronkelijke lid van de legendarische Four Tops.

The Four Tops waren met name in de jaren 60 zeer succesvol toen ze de ene na de andere hit wisten te scoren. Het waren ook die jaren dat ik ze voor het eerst hoorde. Bij ons thuis hadden we het album The Four Tops Live. Een R&B album waar de energie vanaf spat.

Toen ik uit huis ging was dit ook een van de albums die ik gelijk zelf ben gaan kopen. Niet gelijk de meest optimale muziek om een werkdag mee te beginnen maar hij gaat toch echt even op de draaitafel.
Lekker met nummers als  "It's The Same Old Song", "Baby I Need Your Loving", "If I Had A Hammer" en "Reach Out I'll Be There".

Met het overlijden van Duke Fakir komt waarschijnlijk tevens een einde aan The Four Tops. Eerder overleden zangers waren vervangen, maar het zal logisch zijn als er nu geen vervolg meer komt.

Toch vooral het einde van een tijdperk en - ik heb het al eens eerder genoemd - voelen dit soort overlijdensberichten ook een beetje of je jeugd dood gaat.

Rust zacht Duke Fakir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten