zaterdag 6 juli 2024

Michael Shrieve 75 jaar

Shrieve maakte deel uit van de classic lineup van Santana. Hij speelde drums op de eerste zeven en misschien ook wel de beste albums van Santana.
Naast een plek achter de drumkit verzorgde hij in een aantal gevallen eveneens de productie. Na het album Borboletta (1974) verliet hij de succesvolle Latin rockband. Shrieve speelde daarna bij veel andere artiesten zoals The Rolling Stones en Roger Hodgson (Supertramp).

Shrieve hield blijkbaar wel contact met z'n maatjes van Santana. Op diverse solo albums van andere leden speelt hij mee en in 2014 en 2015 dook hij met de classic lineup van Santana opnieuw de studio in. Dat resulteerde in het album IV dat in 2016 verscheen. Prima album dat het in de Amerikaanse hitlijsten zeer goed deed. 

Zijn meest opmerkelijke bijdrage is toch aan de in 1976 door Stomu Yamashta opgerichte supergroep Go.
Naast Yamashta (percussie en toetsen) en Shrieve (drums) bestond Go uit Steve Winwood (zang en toetsen), Al Di Meola (gitaar) en  Klaus Schulze (synthesizer). Go is Japans voor vijf maar voor de albums en optredens werd dit unieke gezelschap aangevuld met diverse andere getalenteerde muzikanten.

Zoals zoveel supergroepen was het met Go ook snel weer gedaan. Twee studio albums en een live album zijn de opbrengst. Wel drie geweldige goed albums en wie van Jazz Fusion houdt had nog wel wat meer van dit vijftal willen horen.

Hoewel ik genoeg Santana in de kast heb staan vier ik de verjaardag van Michael Shrieve met het debuut album van Go. Vijf topmuzikanten op hun best en dat Steve Winwood zingt is natuurlijk een lekkere bonus.

Happy Birthday Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten