dinsdag 16 juli 2024

Internationale Dag van de Slang

Vandaag aandacht voor de slang. Mooie beesten maar veel mensen moeten er niet veel van hebben. De meeste slangen doen je niks maar hun reputatie is net als bij haaien niet erg best.

Muziek dan maar............bij slangen denk ik gelijk aan de hoes van Billion Dollar Babies van Alice Cooper. Het album verscheen in 1973 en was de opvolger van het succesvolle album School's Out.

Net als School's Out haalde Billion Dollar Babies in de VS de status platina. Daar moeste toen één miljoen fysieke LP's voor over de toonbank! In een groot aantal landen kwam het album op de eerste plaats van de album hitlijsten. In Nederland stond het album maar liefst zeven weken op de eerste plaats.
Hoewel The Rolling Stone Album Guide wat kritisch is geeft AllMusic "gewoon" vijf sterren. Zelf vind ik het album misschien ook wel net wat beter dan School's Out waarmee Cooper bij het grote publiek definitief doorbrak.

Billion Dollar Babies is misschien niet een album met heel grote eeuwigheidswaarde, maar het is toch wel een mijlpaal en nog best lekker om een keer te draaien.
Dat mede omdat het maar liefst vier singles/hits bevat: "Elected", "Hello Hooray", "No More Mr. Nice Guy" en titelsong "Billion Dollar Babies".
Nummers die de ouderen onder ons probleemloos mee kunnen zingen. 

Alice Cooper is nog steeds actief en bracht vorig jaar nog het geslaagde album Road uit. Dat is 54(!!!) jaar na zijn eerste album...............best knap als je ziet dat het album Road nagenoeg overal 4 sterren krijgt. 

Voor nu nog even het oudje Billion Dollar Babies..................met de slang op de hoes!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten