donderdag 18 april 2024

Internationale Dag van de Amateurradio

Met de mogelijkheden die het internet tegenwoordig biedt is de amateurradio en de radiopiraat eigenlijk een doodlopende straat. Er zijn er nog die echt uitzenden, maar we mogen aannemen dat het een uitstervend ras is.

Toch even twee platen uit de kast getrokken met nummers met Radio in de titel. Ik had natuurlijk voor makkelijk kunnen gaan met "Radio Ga Ga" van Queen of  "Video Killed the Radio Star" die iedereen  waarschijnlijk probleemloos meezingt.

Toch twee niet alledaagse artiesten uit de kast getrokken: Supersister met "Radio" en Elvis Costello doet het dubbelop met "Radio. Radio".

"Radio" van Supersister verscheen in 1972 op het briljante album Pudding en Gisteren. Helaas heb ik dat album niet meer maar ik heb nog wel een heel fijne verzamelaar van deze Nederlandse Progressie rockband. Het nummer "Radio" is een klein hitje geweest en heeft zelf een paar keer de Top2000 gehaald.

"Radio, Radio" van Elvis Costello verscheen in 1978 als losse single en werd daardoor op diverse verzamelalbums uitgebracht. In 2021 verscheen een heruitgave van het album This Year's Model met daarop twee bonustracks waaronder "Radio, Radio".

Even geen radio voor mij maar wel twee heel lekker albums. Beide prima tips als je even weg wilt uit het Top 40 gedoe op de radio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten