zaterdag 23 maart 2024

Waxahatchee: Tigers Blood

Gister kwam dit nieuwe album van Waxahatchee uit en ik kan wel gelijk verklappen dat het smullen is en happy dat ik gelijk de vinylversie heb gekocht.

Waxahatchee is de artiestennaam van Katie Crutchfield. Eigenlijk is het een naam voor een band of meer nog van een muziekproject. Crutchfield is echter de grote drijvende kracht achter het geheel en wordt per album en optreden aangevuld met andere vakkundige muzikanten.

Het was al weer even geleden dat de bewierookte voorganger "Saint Cloud" was verschenen. Op een paar dagen na zit er vier jaar tussen de voorganger en deze nieuwe telg. Deze Tiger Blood is het zesde album van Waxahatchee en net als de vijf voorgangers krijgt ook dit album weer de ene na de andere lovende recensie.

Vier jaar wachten zal voor sommige fans een lange periode zijn geweest, maar Waxahatchee doet met dit album weer een enorme stap.
Een stap? Het is een sprong voorwaarts en een verdere ontwikkeling van de muziekstijl die Crutchfield met het album "Saint Cloud" al uit je speakers liet rollen.

Waxahatchee laat zich niet makkelijk in een hokje duwen en speelt een blend van Rootsrock, Folkrock en Indie. Het album voelt bij een eerste draaibeurt al heel vertrouwd aan, maar bij volgende draaibeurten kom je er als luisteraar achter dat het album wemelt van verborgen uitdagingen.
De songs op deze Tigers Blood bevatten namelijk nog meer diepgang dan voorgaande albums en ook muzikaal zet Waxahatchee net wat pittiger aan.

Niet alleen de muziek is om te smullen, want wie zich in de teksten vreet gaat alledaagse persoonlijke thema's tegenkomen zoals angst, rouw, liefde, frustratie, vergeving en acceptatie. Waxahatchee brengt de nummers - ondanks thema's als onzekerheid - met zeer grote overtuigingskracht.

Tiger Bloods is gevarieerd van rustige Rock tot heerlijke ballads die een mix zijn van Folk en Indie. Ook als je niet teveel met de teksten bezig wilt zijn is de muziek een feestje voor de oren.
De intense uitvoering van de nummers zal echter menigeen toch nieuwsgierig maken wat Waxahatchee te "vertellen" heeft. Wie zich dan toch in de teksten wil verdiepen wordt geholpen door een keurig inlegvel met songteksten in de fraaie hoes.

Het jaar is nog jong maar dit album gaat vast mijn Top 10 Album 2024 lijstje halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten