woensdag 3 januari 2024

Ella In Montreux (1969)

In de VS staan steden als Memphis en Nashville bol van de muziek. In Europa mogen we Montreux wel als een van de belangrijke steden beschouwen als het om muziek gaat.
Wandel eens door deze Zwitserse stad en verbaas je over de vele, vele beelden van gerenommeerde artiesten. Wereldberoemd is natuurlijk het beeld van Freddie Mercury die over het meer ban Genève kijkt.
Montreux is natuurlijk bekend van de vele muziekfestivals, maar iedere week treed daar wel een topact op en dat is niet van de laatste jaren.
 
Bewijs daarvan is dit album van Ella Fitzgerald die in de zomer van 1969 op een van de vele jazzfestivals een beklijvend optreden gaf. 
Gek genoeg zijn de opnames van dit optreden tot vorig jaar op de plank blijven liggen. Bij introductie was dit album 30 Euro en dat vond ik toch een beetje te gek. Liep dit weekend tegen een aanbieding aan van 10 Euro en dat kon ik niet laten schieten.
 
Ella in topvorm met heerlijke luisterliedjes maar de luisteraar wordt ook een paar keer uitgedaagd zoals met de briljante "Scat Medley". Jazz  met scheutjes Bop en Swing van een onwaarschijnlijk hoog niveau.
 
Ella wordt bij dit optreden begeleid door Rommy Flanagan op piano, Frank de la Rosa op bas en Ed Thigpen op drums.
Geluidskwaliteit vind ik voor opnames van deze leeftijd erg goed en wat een heerlijk album om de avond mee in te rollen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten