zaterdag 4 november 2023

Roger Waters - Dark Side Of The Moon Redux

Muzikaal genie en voormalig lid van Pink Floyd dacht dat het een goed idee was om het meesterwerk Dark Side Of The Moon opnieuw op te nemen. Dan ga je wel in hele grote schoenen staan!

Het is niet slecht maar dit is toch een product van iemand die een beetje in zijn eigen gelijk is verdwaald. En waarom het F-word? Sterke argumenten hebben dat soort taal niet nodig.

Is het dan slecht wat Waters met de remake van een van de beste rockalbums neerzet? Nee....... maar het is absoluut zwaar onder de maat voor iemand als Waters.
Zo nu en dan lijkt het wel of hij een babbelblues (soort mislukte Leonard Cohen imitatie) probeert en dat maakt deze klassieker er niet beter op. Bij sommige artiesten en nummers past gemompel, maar niet bij een knaller als Dark Side Of The Moon.

Gelukkig probeert Waters het meesterlijke origineel niet na te spelen. Toch had deze nieuwe eigen interpretatie echt achterwege mogen blijven. Het zit op het randje van een belediging en ieder die dit album een hoge waardering geeft heeft mogelijk last van het HALO-effect. 

Je kent die fans wel: "Het is van Pink Floyd DUS het is goed!". "Het is van Waters DUS het is goed!" Ik ben zelf een enorm fan van Pink Floyd en van Waters, maar met deze versie van een van de parels van de rockgeschiedenis kan ik echt niet happy worden.

Ieder mag natuurlijk een eigen menig over dit album hebben, maar persoonlijk vind ik het een zwaar misplaatste release. Dat Waters dit tijdens de Corona crisis met een paar vrienden een keer als sentimenteel experiment uit de speakers laat rollen is prima.
Fans hier lastig mee vallen zit toch op het randje van schofferen.

Ik ben bang dat dit album niet erg vaak de draaitafel gaat zien.............

1 opmerking: