zaterdag 4 november 2023

Bob Dylan - Shadow Kingdom

Voor dit album heeft Dylan een dertiental nummers uit zijn omvangrijke catalogus in een nieuw jasje gegooid. De tracklist is erg smaakvol samengesteld en niet een plat getrapt paadje. Dus geen "Blowin' In The Wind", geen "Mr. Tambourine Man" en er wordt ook niet op de hemelpoort geklopt.
 
Het gaat hier om opnames van een zogenaamd Corona concert waar de film Shadow Kingdom: The Early Songs of Bob Dylan van is gemaakt. Deze concertfilm is via streaming en DVD beschikbaar. 
De versies op CD en vinyl worden dan ook als soundtrack aangeduid.

Voor dit concert zonder publiek is een prima set aan songs gekozen en ook de band die Dylan heeft samengesteld is van een uitzonderlijk hoog niveau. 
Meest bekende muzikanten zijn natuurlijk T-Bone Burnett op gitaar en Don Was (oa bekend als producer van The Stones) op akoestische bas.
Dylan is voor zijn doen en z'n leeftijd uitstekend bij stem en de stijl van zingen kunnen we het best vergelijken met het album Rough And Rowdy Ways (2020). 
Deze Shadow Kingdom ligt qua sfeer ook in het verlengde van de voorganger, maar opvallend genoeg met oud materiaal wat prachtig. Oud materiaal dat prachtig is weergegeven.

De nummers die Dylan voor dit album heeft gekozen komen uit de periode 1965-1974. Misschien wel zijn periode waar Dylan als songwriter het de luisteraar extra moeilijk wist te maken. 
Dertien parels uit die periode krijgen op deze dubbelaar (kant D is geëtst) een nieuw jasje en worden afgesloten met een lekker instrumentaal nummer.

Dylan in topvorm en het album kreeg deze zomer van de vakpers dan ook unaniem 4 sterren en meer.


Kant A
When I Paint My Masterpiece
Most Likely You Go Your Way (And I’ll Go Mine)
Queen Jane Approximately
I’ll Be Your Baby Tonight    
 
Kant B
Just Like Tom Thumb’s Blues
Tombstone Blues 
To Be Alone With You
What Was It You Wanted
 
Kant C
Forever Young
Pledging My Time
The Wicked Messenger
Watching The River Flow
It’s All Over Now, Baby Blue
Sierra’s Theme

Kant D
Geëtst met mozaïek 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten