zondag 26 november 2023

Dylan Special in Uncut

Op dit moment komen diverse tijdschriften met een Dylan special. Ik ben even voor veilig gegaan en heb voor een regenachtige zondag die van Uncut gekocht. Extra voordeel is dat bij Uncut meestal een CD zit.
Dit keer een CD met als titel The Sound Of 2023. Je verwacht dan een verzamel CD met bandjes die dit jaar zijn begonnen. Zeg maar een muzikale wandeling langs 2023 nieuwkomers. Op het schijfjes nummers van Shirley Collins en John Cale en die kunnen we niet bepaald nieuwkomers noemen.
De bijna negentig jarige Shirley Collins maakt al platen van eind jaren 50 en John Cale maakt ook al ruim 50 jaar platen. De meeste artiesten op dit schijfje zijn zomaar 30 jaar actief en toch klinkt het heel modern en fris.
 
Niet alle artiesten op het schijfje ken ik maar er komt een enorme diversiteit aan muziek langs van Folk tot Jazz, van Progressieve Rock tot Hardrock en van Indie tot Blues en Alternatieve Rock.
Ook al was de aanschaf van deze Uncut gericht op de Dylan special is het toch een heel fijn schijfje om de muzikale horizon te verbreden.
 
Over de Dylan special kunnen we kort zijn. Prima poster in een soort bijlage en vele, vele pagina's met foto's en verhalen over Dylan. Smullen!
Onze woordentoverhaar is natuurlijk best wel een complex figuur die - zeker als je sommige teksten beluisterd - soms ook zichzelf flink in de weg kon zitten. 
Van Folkie protestzanger, Rockartiest, Reliepop voordrager om in zijn nadagen parels van albums te maken zoals Fallen Angels (2016),  Rough and Rowdy Ways (2020), Tempest  (2012), Shadows in the Night (2015) en Modern Times (2006). En tussendoor ook nog Grammy's en andere nobele prijzen.
 
Ja zo iemand verdiend zo nu en dan een special. Wie denkt er zijn al zoveel specials over Dylan maakt een heel grote denkfout. Een heel groot misverstand is immers dat er genoeg specials over Dylan zouden zijn en dat is natuurlijk onzin.
Net zoals het onzin is dat er ooit een special over Dylan zal verschijnen met daarin het antwoord wie is Dylan nu echt? 
Dat antwoord gaat er echt niet komen en daarom zullen er Dylan specials blijven komen........en.........als die er dan zijn op een grijze zondagmiddag vind ik het best.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten