donderdag 12 oktober 2023

Melvin Franklin

Het is vandaag de geboortedag van deze fenomenale soulzanger. Melvin werd in 1942 geboren als David English en is een van de oprichters van de legendarische soulgroep TheTemptations.

Tussen 1960 en zijn dood in 1995 maakte hij met The Temptations een kleine 40 (!) albums. Vijftien van die albums haalde in de VS de eerste plaats in de Top R&B/Hip-Hop Albums. 

Melvin was herkenbaar aan zijn warme, volle en zeer lage stem en zorgde op die manier voor een zeer belangrijke bijdrage in de line-up van The Temptations. Melvin behoort ook beslist tot de crème de la crème onder de baszangers in de moderne muziek.

Ik ben niet vies van een goed stukje Soul, maar het is niet een onderwerp waar ik mij op stuk lees. Toch kan niemand met hits als "My Girl", "I Can't Get Next to You" en "Papa Was a Rollin' Stone" om The Temptations heen.

"Papa Was a Rollin' Stone" bezorgde hen een eerste plaats in vele hitlijsten, in de VS een platina plaat en maar liefst drie Grammy's.

"Papa Was a Rollin' Stone" vinden we terug op het album All Directions wat in de zomer van 1972 en net als "Papa Was a Rollin' Stone" een megasucces werd. Het nummer is ook onafgebroken te vinden in de Top 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten