donderdag 31 augustus 2023

50 jaar Moontan

Het gaat bijna mijn voorstellingsvermogen te buiten maar de kalender liegt echt niet. Het album Moontan viert deze zomer haar 50e verjaardag en dus ook de wereldhit "Radar Love".
Zowel het album als de single werden het grootste succes van de Haagse formatie Golden Earring.
 
Toen het album Moontan verscheen ben ik deze gelijk gaan halen en m'n hele leven fan van de band geweest.
Ik heb de Earring een groot aantal keren live zien spelen en ze zelfs bijna ingehuurd voor ons trouwfeest. Voor slechts een half uurtje uiteraard, maar voor dat geld kon je ook drie weken op een mega luxe huwelijksreis. Dus 3 weken Malediven met heerlijk strand en cocktails.


Geen Earring op ons huwelijksfeest maar we hebben ze samen wel meermaals zien spelen waaronder ook die heerlijke Naked Truth sessie.
Dat was overigens al vele jaren na het succes van Moontan en "Radar Love". 
 
Moontan ziet ieder jaar nog wel een paar keer mijn draaitafel en is het iedere is het keer weer genieten.
 
Het succes van de Earring in die jaren in de VS was erg groot en daarom wel opmerkelijk dat de tracklist fors afweek van de Europese versie van het album.
Zowel op de eerste VS als UK versies geen "Suzy Lunacy (Mental Rock)" en geen "Just Like Vince Taylor". Daarvoor in de plaats vinden we op de VS versie het nummer "Big Tree, Blue Sea".

Minder opmerkelijk is dat de hoes voor de VS te pikant was en een brave afbeelding van een oor met - hoe kan het ook anders - een oorring.
 
Vanmorgen lopen klussen en nu even genieten met dit 50 jarige meesterwerk. 
50 jaar? 
Het is echt waar! En wat een klassieker is dit album toch..........
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten