vrijdag 28 juli 2023

R.I.P. Randy Meisner

In alle kranten was vanmorgen te lezen dat medeoprichter van de Eagles op 26 juli is overleden. Randy Meisner is een van de oprichters van deze legendarische band waar hij bas speelde en zong.

Na het succesvolle album Hotel CaliforniĆ« verliet Meisner de band. Meisner heeft nooit behoefte gehad aan een reĆ¼nie van de Eagles mee te werken. Na de meeste succesvolle periode bij de Eagles vond hij het blijkbaar genoeg.

Bij de Eagles werd er - zelfs op het podium - nog wel eens ruzie gemaakt en Meisner stond vooral bekend als een wat aardige jongen. Niet dat hij over zich heen liet lopen want voor de Eagles maakte hij korte tijd deel uit van Poco en bedankte na het eerste album wegens te weinig inbreng.

Meisner was immers niet alleen een uitmuntende bassist maar kon ook prima liedjes schrijven en bij Poco kreeg hij daar onvoldoende ruimte voor. Die ruimte vond hij wel bij de Eagles maar het leven van een rockartiest bij een succesvolle band vond Meisner toch te zwaar en verliet in 1977 de Eagles.

Meisner heeft daarna nog wel in diverse bandjes gespeeld en een aantal prima solo albums gemaakt maar bleef ver weg van teveel spotlights.
Meisner leefde daarna vooral buiten de aandacht tot in 2016 zijn vrouw Lana Rae door een vuurwapen om het leven kwam. Meisner bleek had met haar dood niets te maken want het ging om een tragisch ongeval.

Meisner - die 77 jaar oud werd - laat een schitterende muzikale erfenis achter. Ondanks dat Meisner al jaren niet meer actief was zal dit voor heel veel fans heel verdrietig nieuws zijn.

Rust zacht Randy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten