vrijdag 24 maart 2023

Nike Lowe

Deze Britse zanger-songwriter en producer doet er vandaag een jaartje bij. Lowe's carrière begint in het tweede deel van de zestiger jaren en hij is nog steeds actief. 
In zijn catalogus staan 14 studio-albums en een drietal live-albums. In Nederland is Lowe vooral bekend van de hit "I Love the Sound of Breaking Glass" uit 1978.
 
Naast zijn uitvoerige solowerk heeft Lowe altijd veel waardering gekregen voor zijn enorme rij aan bijdrages aan albums van collega's. 
Zowel als leverancier van songs, als muziekant (bas) en als als producer.
 
Lowe werkte samen met artiesten als Dave Edmunds, Johhny Cash, Elvis Costello, The Pretenders, Graham Parker, Wilco, Tanita Tikaram, John Lee Hooker en tientallen anderen.
Het lijstje samenwerkingen laat tevens zien over welk enorme muzikale breedte Lowe beschikt. Iets is hem ook niet snel te gek. Een van de meest intensieve samenwerkingen heeft Lowe met Elvis Costello gehad waar hij maar liefst acht albums voor heeft geproduceerd.
 
Een andere opvallende samenwerking van Lowe is die met Ry Cooder, John Hiatt en Jim Keltner. Onder de naam de naam Little Village bracht deze supergroep slechts één album uit.
Het album kreeg geen echt slechte kritiek maar het werd ook niet als een topalbum gezien Zeker niet gezien de bezetting van vier van deze toptalenten. 
Het album klinkt prima maar geeft hier en daar ook wel eens het gevoel dat de heren het elkaar niet heel moeilijk hebben gemaakt. 
Een constatering dat er meer in had gezeten is zeker op z'n plaats en daarom is het ook zo jammer dat het bij dit ene album is gebleven.
 
Los van de kritiek die op het album van toepassing is mag ik het graag draaien dus..........koffie en Little Village!
 
Happy Birthday Nike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten