zondag 8 januari 2023

Elvis & Bowie

Wat hebben die twee gemeen? Muzikaal niet zo heel veel maar om te beginnen zijn ze beide op 8 januari geboren. Elvis in 1935 en Bowie in 1947.
Beide zijn helaas al naar de Rock hemel maar beide hebben gelukkig een fenomenale erfenis voor ons achtergelaten.

De belangrijkste overeenkomst van beide giganten is dat ze muziek die ze maakte overstegen. Niet alleen maar geweldige muziek maken, maar beklijvende elementen als artiest toevoegen.
 
Toen Elvis met z'n heupwiegende danspasjes kwam kregen cameralui van de TV opdracht het onderste deel niet in beeld te brengen. Een trend was echter gezet.
Bowie deed qua performance natuurlijk niet onder voor de King die op zijn beurt dan als een van de eerste via een satelliet een concert gas. Bowie zocht het dan weer in het internet door als een van de eerste providers te investeren omdat hij - ook voor de muziek - veel mogelijkheden in het internet zag.
 
Daar waar Elvis een mannelijk sexsymbool was leerde Bowie ons dat seksualiteit een veel ruimer aspect is.
Beide waren meermaals op het witte doet te zien en op het podium was geen outfit te gek. Daarnaast lieten beide zich niet vastpinnen op één bepaalde muziekstijl.

De nalatenschap die beide hebben achtergelaten voor de cultuur sector in het algemeen en de muziekwereld  in het bijzonder is gigantisch. Ontelbare artiesten hebben zich door Elvis en Bowie laten inspireren.
 
Bij de koffie toch maar een plaat van de heren zelf. Lekker om de zondag mee te beginnen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten