zaterdag 26 november 2022

Nieuwe CD Van Piekeren

Vanmiddag samen met een vriend naar de presentatie van de nieuwe CD van Van Piekeren geweest. De locatie die was uitgezocht was mega briljant. Oud industriecomplex aan de rand van Utrecht waar allerlei kunstenaars en kleine ondernemers actief zijn. Het optreden zelf was in NAR café der kunsten. Klein en mega sfeervol theater-cafe en een geweldige uitspan voor een bedrijfsfeest. Of een verjaardag!

Ook een perfecte plek om een nieuwe CD te presenteren. Jan speelde met zijn band een klein uurtje de pannen van het dak. Heerlijke sfeer en de mannen hadden net als het aanwezige publiek er echt zin in.

De CD moet wellicht met een speeltijd van maar net een half uur een EP genoemd worden. Laten we niet vergeten dat we door de CD vinden dat een album maar 40,50 of 60 minuten moet gaan duren. Dat is natuurlijk flauwekul. Een topartiest als J.J. Cale bracht in de jaren 70 meerdere albums uit die soms niet eens boven het half uur uitkwamen. Is dat erg? Nee want het gaat om het luisterplezier.

Het gaat wellicht wat ver om Van Piekeren met J.J. Cale te vergelijken maar het luisterplezier van deze CD is heel, heel erg hoog!
Een optreden van Jan en z'n mannen is sowieso een beleving, maar zo'n CDtje even op je gemak zitten luisteren is toch weer een heel andere ervaring.

In de auto op weg naar huis als achtergrond gedraaid en nu even een echte luisterbeurt met een lekker glaasje Kraken (rum). Uiteraard had ik liever een vinyl versie gehad, maar de wachtrij bij de platenpersen zijn groter dan alle maandagochtend files bij elkaar.

Gewoon negen prima muzikale bonbons waarvan we het titelnummer "Gedaan wat ik wilde" al kende. De CD begint met een speciale radiomix van dit heerlijk nummer en eindigt met een lange versie.
Beide zijn een briljante bewerking van het nummer "Waltzing Matilda" van Tom Waits.

De CD zit in een knap stukje artwork en is voorzien van een boekje met songteksten. Artiesten die teksten bij hun albums leveren hebben bij mij sowieso een streepje voor. Het is een soort van commitment van wat je zingt. En als er iets is wat Van Piekeren en zijn band weet op te roepen is dat ze overtuigd zijn van de soort muziek die ze maken. Hulde!

Geweldige manier geweest om een middag stuk te slaan en 10 Euro voor een dergelijk concert met een gratis CD is in deze tijd bijna ongeloofwaardig.

Stiekem hoop ik toch op een vinyl versie. Het artwork alleen al gilt om een vinyl versie maar vooral om een hoes van 30x30 centimeter.

Jan en band: Bedankt voor de fijne middag en deze heerlijke CD!

5 opmerkingen: