zondag 27 november 2022

Foo Fighters – Retroactive

Van de week moest ik even snel een paar boodschappen hebben en een Aldi zit op loopafstand. Beter dan de auto om een heleboel redenen. Zolang het in een rugzak past loop ik wel.

Staat er een schap met wat LP's. Niet heel veel keus maar met 14,99 wel een heel scherpe prijs. Tien Euro meer is tegenwoordig heel gewoon. In de meeste gevallen ging het wel om onofficiële albums maar ook daar vliegen de prijzen de hoogte van in.
Tussen de melk en champignons toch maar eentje meegenomen en het werd een live-album van de Foo Fighters. 
Het gaat om opnames uit 2000 in Sydney Australië. Het volledige optreden bestond uit 15 nummers en een tiental zijn op dit album verschenen.

Voor een onofficiële live plaat klinkt het niet slecht. Nu gaat het hier om stevige Grunge en dan is een dingetje als geluidskwaliteit toch al lastig te beoordelen.
Wel Grunge waar de energie werkelijk vanaf spettert. Het is stevig en voor veel luisteraars zal het te stevig zijn. 
Eigenlijk is dit ook muziek waar je bij het optreden moet zijn. Mee doen met de massa en je laten overdonderen door Dave Grohl en z'n maatjes.

Ik heb overigens een enorme bewondering voor Dave Grohl. Oorspronkelijk drummer bij Nirvana en na de dood van Kurt Cobain stond hij min of meer op straat.
Dave maakte een bizarre carrièreswitch en ruilde de drumkit in voor een gitaar en richtte de Foo Fighters op die inmiddels een kleine 30 jaar aan de weg timmeren.

Naast de Foo Fighters is Dave bij veel andere projecten betrokken van sessiemuzikant tot filmproducer, acteur, documentaire maker, schrijver, tekenaar en diverse maatschappelijke projecten.
Een gast met een enorme berg energie en dat is op dit optreden in Sydney ook goed te horen.
 
Liefst draaien op standje 10 als de buren een dagje weg zijn.................
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten