woensdag 2 november 2022

JD Souther

Vandaag doet deze liedjesschrijver, zanger en gitarist er een jaartje bij. We kennen hem vooral als songwriter van oa Linda Ronstadt, de Eagles en James Taylor.
 
John David of kortweg JD heeft ook zelf een achttal solo albums gemaakt. Daarnaast heeft JD met een aantal gelegenheidsbands diverse albums gemaakt.
De meest aansprekende is wel de The Souther-Hillman-Furay Band. 
Chris Hillman kennen we natuurlijk vooral van The Byrds, The Flying Burrito Brothers en van Manassas. Furray verdiende vooral zijn sporen bij Buffalo Springfield en Poco.
 
Met bovenstaande wordt gelijk duidelijk in welke muziekhoek we JD moeten zoeken namelijk de Countryock. Soms is het iets meer Rock dan Country, maar over het algemeen hebben we dan wel de muziekstijl van JD te pakken.
 
Bij het grote publiek misschien niet heel erg bekend, maar onder de vakbroeders een enorm gewaardeerd vakman. Die waardering is ook meer dan terecht want JD is een uitstekende songwriter, prettige zanger en vakkundig gitarist.

Als arbeidsvitamine even twee albums van The Souther-Hillman-Furay Band uit de kast gehaald om de verjaardag van JD te vieren.
 
JD Happy Birtday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten