woensdag 16 november 2022

Chi Coltrane

Vandaag doet Chi - dochter van een Duitse vader en Canadese moeder - er een jaartje bij. Niet de jongste meer maar nog wel actief. In 1972 bracht ze haar geweldige debuut album uit. Ondanks haar zeer geslaagde albums bleef het aantal albums wat ze heeft gemaakt toch beperkt.
 
In 2014 gaf Chi in Nederland nog een serie concerten en liet zien en horen dat 65 jaar verre van oud is.
 
Chi speelt een heerlijke mix van Rock en Gospel en doet dat met een enorm energieke uitstraling. Wie videos van recente optredens zoekt gaat het alleen maar nog meer betreuren dat ze niet meer albums heeft gemaakt. Power, power en nog eens power.

In de jaren 80 begin 90 heeft Chi een tijdje in Europa gewoond, maar keerde toch terug naar de VS waar ze een opnamestudio is begonnen. 
In 2012 gaf Chi In Wenen een zogenaamd comeback concert. Er kwamen maar liefst 100.000 mensen op af wat vier keer meer is dan de organisator had ingeschat.
Van dit zeer geslaagde optreden zijn zowel een CD als een DVD gemaakt en helaas blijft de vinyl liefhebber dit keer op z'n honger zitten.......
 
Vandaag op de draaitafel haar fenomenale debuut met daarop klassiekers als "Go Like Elijah" (in Nederland nummer 1 hit) en "Thunder and Lightning".
 
Happy Birthday Chi!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten