zaterdag 22 oktober 2022

Land of the Midnight Sun

Dit album viert deze maand haar 45e verjaardag en toevallig gaf ik een exemplaar vorige week aan een maatje cadeau. Hij kende dit niet en wil zich wat in Jazz verdiepen.
In mijn ogen kan Jazz-Fusion dan een mooie tussenstap zijn en dan is Al Di Meola een van de eerste artiesten waar je aan moet denken.

Hij heeft nog niet laten weten wat hij er van vindt, maar ieder met een beetje brede muzieksmaak gaat hier wel van genieten. Jazz Rock met hier en daar heerlijke Latin invloeden.

Het album gaat met het nummer "The Wizardals" een waanzinnige uit het vertrek en eigenlijk heb je dit album dan al vijf sterren gegeven. Let zo nu en dan ook eens op het percussion en wie dan wat Santana denkt te horen zit gelijk op het goede pad. Op dit album spelen meerdere muzikanten mee die bij Santana achter de drumkit of andere percussion hebben gezetten.

Ook de diversiteit van het dit album is mega groot. Het is prachtig hoe na ruim een kwartier met behulp van J.S. Bach de luisteraar even pauze krijgt............

De muzikanten op dit album zijn echte een sterrenelftal (het zijn er ook echt elf) en het resultaat is - ook na 45 jaar - om duimen en vingers bij af te likken.
Na twee rustige intemezzo's gaat daarna het gas er weer op en wie laagdrempelige muziek zoekt zal dit niet direct weten te waarderen. Vooral kant twee is totaal ongeschikt als achtergrondmuziek maar de dynamiek, interactie tussen de muzikanten en tempowisselingen zijn fenomenaal.
 
Briljant meesterwerk. Lekker met een ontbijtje op schoot!
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten