vrijdag 9 september 2022

Otis Redding

Het is vandaag de geboortedag van dit Soul fenomeen. Veel en veel te jong overleden. Te jong? Otis heeft niet eens club 27 weten te halen. Otis is een van de vele artiesten die met een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. Ga daar geen lijstje van maken want dan is je dag echt naar de knoppen!

De landingsprocedure naar Truax Field - Madison was al ingezet, maar op enkele mijlen van de landingsbaan ging het fout en stort de Beechcraft H18 neer in Lake Monona. Eén van de bandleden zat in een ander vliegtuig. Van de bandleden die met Otis reisde overleefde er slechts één het.
Op 9 december 1967 hadden Otis en z'n band een aantal optredens gegeven en besloten ondanks de mist verder te reizen omdat een dag later de volgende gigs al weer op het programma stonden.
Ze zijn daar nooit op het podium verschenen............
 
Een tragisch en zeer groot verlies voor de moderne muziek en de liefhebbers van Soul en R&B in het bijzonder.
Op het moment dat Otis verongelukte had hij een zestal studioalbums gemaakt. King & Queen - dat hij samen maakte met Carla Thomas - was het laatste album wat voor zijn dood verscheen.
Na zijn dood zijn er een groot aantal zogenaamde postuum albums verschenen en uiteraard zijn er van Otis een lawine aan verzamelalbums uitgebracht.

Op deze dag eens zo'n verzamelaar uit de kast gehaald..................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten