maandag 25 juli 2022

José Octavio "Chepito" Areas Dávila

Vandaag doet deze Nicaraguaanse percussionist er een jaartje bij. We kennen Chepito vooral van de conga's en de timbales uit de begin periode van Santana. Deze Latin Rock band heeft altijd een sterk bezette ritmesectie gehad en soms stonden ze wel met vier man op het podium te drummen en te trommelen en in de begin jaren was Chepito een van hen.

Van de eerste 10 albums van Santana missen we Chepito alleen op het album Amigos uit 1976. Na zijn vertrek uit de band in de loop van 1977 komt Chepito in de jaren '88-'89 nog wel helpen bij een aantal optredens.

We kunnen gerust stellen dat Chepito de mooiste periode van Santana heeft meegemaakt en hij heeft beslist een grote bijdrage geleverd aan de herkenbare en energieke sound.

Na de periode bij Santana ging Chepito vooral als sessiemuzikant aan de gang. Hierbij flirt hij niet alleen met de Latin Rock maar horen hem vooral veel in de Fussion en Jazz hoek maar schuwt ook de pure Rock en zelfs Folk niet.
Zo speelt Chepito mee op albums van Herbie Hancock, Neal Shon, Brewer & Shipley, Boz Scaggs, John Lee Hooker,The Ramones, Heartfield en Patti Labelle.

Ook is hij te horen op kleinere projecten als die van z'n landgenoot Alfonso Love. Chepito is een echte liefhebber en status is iets wat heel ver bij hem vandaan staat.
Chepito is een dan ook een veelzijdig en gepassioneerde percussionist die nog gewoon met een paar vrienden op het strand muziek gaat staan maken. Muziek maken als passie! Mooi!

Happy Birtday Chepito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten