vrijdag 10 juni 2022

The Death South

Bij de eerste tonen van deze EP denk je even dat je te maken hebt met verborgen opnames van Johnny Cash. Als snel laten deze jongens echter hun ware aard horen. Natuurlijk schuurt het heel stevig tegen Country aan maar de basis is pure Bluegrass met een heerlijke scheut Folk. Dat laatste komt vooral mooi naar voren in het meeslepende "You Are My Sunshine". 
 
Ook de uitvoering van de klassieker "Will The Circle Be Unbroken" is echt schitterend gemaakt. Ik ken van dit nummer versies van Bob Dylan & The Band. The Doors, Gregg Allman, Leon Russell en John Lee Hooker. Zonder zich te schamen kunnen deze jongens deze tranentrekker er gerust tussen zetten. Het nummer verscheen terecht ook als single. Echt heel knap gemaakt en de roep is dan voor meer. 
Helaas bevat deze als 10 inch uitgevoerde EP maar zes nummer en blijf je eigenlijk na twee kantjes een beetje op je honger zitten.
 
Als deze jongens deze kwaliteit over een groter aantal nummers vol kunnen houden mag er van mij heel snel een dubbel LP uitkomen.
Schitterend banjo spel, lekker warme zangpartijen en nummers die lopen als een trein. The Death South komt uit Canada (wat komt daar trouwens veel geweldige muziek vandaan) en bestaat uit vier leden:
  • Nathaniel Hilts - zang gitaar, mandoline
  • Scott Pringle - zang, gitaar, mandoline
  • Colton Crawford - banje
  • Danny Kenyon - zang, cello
De band bestaat nu 10 jaar en hebben in Europa een groeiend aantal aanhangers. In 2014 brachten ze een volledig album uit nadat een jaar eerder al een EP het levenslicht zag.
Totaal staat de teller nu op drie studio en één live album. Daarnaast heeft de band een viertal EP's uitgebracht waaronder deze Easy Listening for Jerks Pt. 1. Dit pareltje verscheen enkele maanden geleden samen met deel 2. Beetje spijt dat ik deel 2 niet gelijk gekocht heb.

Normaal ben ik na een half uur pure Bluegrass er wel klaar mee, maar de afwisseling die deze jongens binnen deze muziekstijl weten te realiseren doet mij alleen maar roepen: meer, meer, meer..................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten