maandag 16 mei 2022

Gemiste Kans #009

Pink Floyd heeft vorige maand een single uitgebracht als steun voor de slachtoffers van de speciale militaire operatie in Oekraïne. Het nummer heet "Hey Hey Rise Up" en is samen gemaakt met de Andriy Khlyvnyuk die we kennen van de Oekraïense band Boombox.
Even zat ik te wachten op een echte plaat maar die komt maar niet. Gemiste kans zeg ik dan!


Een fraaie wat klassiek aandoend nummer met een wat bombastische onderlaag. David Gilmour en Nick Mason zijn duidelijk nog niet versleten en geven een lekker stukje muziek weg.
David en Andriy kennen elkaar al wat langer maar toen David een video van Andriy zag staan op social media was hij verkocht. Het contact was snel gelegd en de heren hebben en fantastisch resultaat neergezet. 
 
De opbrengst van het nummer gaat naar humanitaire hulp, maar het nummer is alleen als download beschikbaar. Dat vind ik echt een zwaar gemiste kans. Een mooie 10" of liever 12" single met bovenstaand artwork van de Cubaanse kunstenaar Yosan Leon had het als echt plaat echt goed gedaan.
De helft van de oplage in blauw en de andere helft in geel vinyl. Gaan een hoop verzamelaars er gewoon twee kopen. Dergelijke tastbare producten kunnen serieus geld opleveren en dat zijn prima fondsen voor de humanitaire organisaties.

In de categorie gemiste kansen is dit er een die echt niet nodig was.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten