zondag 8 mei 2022

Chris Frantz

We kennen Chris vooral als drummer van de The Talking Heads. Deze New Wave band werd in 1974 in New York opgericht en werd in 1991 ontbonden. In 2002 is en er nog een reünie geweest maar daar is het verder blij gebleven.

Chris is samen met David Byrne en Tina Weymouth (de vrouw van Chris) de gehele periode bij de band geweest. In totaal maakte The Talking Heads een achttal studio-albums en twee live-albums. Eigenlijk zijn al hun albums dik en dik in orde en kan je stellen dat het jammer is dat ze uit elkaar zijn gegaan.

Aan de andere kant kan je ook stellen dat heel veel bands wel een paar albums te lang bij elkaar zijn gebleven. Puike platen hebben ze dus gemaakt die - ondanks dat New Wave niet meer in de frontline staat - nog steeds een grote herdraaibaarheidsfactor hebben. 

Na het uiteenvallen van The Talking Heads speelde Chris nog in een aantal andere bandje zoals Tom Tom Club. Met die projecten haalde hij (samen met Tina Weymouth) niet de successen en belangstelling als met The Talking Heads.

Chris is een uitstekende drummer en is meermaals in diverse polls heel hoog geëindigd. Muzikaal op de achtergrond nog heel actief maar de laatste jaren zit het Chris niet mee. Twee jaar geleden een hartaanval en een paar maanden geleden een ongeluk met een dronken bestuurder. 

Des te meer: Happy Birthday Chris!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten