maandag 14 maart 2022

The Worker

Eerste dagje werken zit er al weer op. Vroeg begonnen maar het werd een dagje op het tandvlees. Meestal luister ik wel naar muziek als ik thuis aan het werk ben, maar vandaag moest de grijze massa even te hard aan het werk.
Work, Working...........The Worker zeg ik dan.........

Prima nummer van Fischer Z wat te vinden is op hun debuut album Word Salad uit 1979. Fisher Z maakte in die jaren een wat verfijndere vorm van New Wave en zelfs nu kan dat nog prima smaken.

Het album opent met "Pretty Paracetamol" wat op een groot aantal versies van dit album vervangen is door de variant "First Impressions". "Pretty Paracetamol" zou iets teveel reclame zijn voor de farmaceutische industrie.

Het nummer "The Worker" - tevens de grootste hit van dit album - gaat over een man die in de sleur van het bestaan zit en iedere ochtend na een kus van zijn vrouw met de trein naar z'n werk gaat. Van z'n verdiende geld koopt hij een Ford Capri, maar om te voorkomen dat het lied goed afloopt komt de auto niet door de MOT (Britse APK).

Het kan niet anders dat de beste man zich af gaat vragen of het zo wel verder moet..........

Think it's time for a change,
Wouldn't that be strange,
What a waste of time.

The worker, the worker,
The worker, the worker.

Het album Word Salad is uiteraard ook op CD verschenen en de eerste versie is een zeer gewild verzamelobject.
Het album is door het label Disky tweemaal op CD opnieuw uitgebracht met daarop twee bonus tracks. In beide heruitgaven werd een andere titel voor het album gebruikt. In 1997 werd The Worker als titel gebruikt en in 2005 simpelweg Fischer Z. Vooral deze laatste versie doet het ook erg goed bij verzamelaars.

Na acht uur met woorden (en cijfers) goochelen is Word Salad een heerlijk album om het werk even weg te laten glijden..............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten