donderdag 10 maart 2022

Brute Beth

Dit energiewonder had even een zetje nodig om Led Zeppelin maximaal bruut en boos te vertolken. Regelmatig speelde Beth een nummer van Led Zeppelin en meermaals kreeg ze de vraag waarom niet een heel album. Haar repliek was simpel: om Led Zeppelin goed te vertolken moet je een beetje boos zijn.
 
De Corona-crisis zorgde bij Beth voor voldoende boosheid en vorige week zag het album A Tribute To Led Zeppelin het levenslicht. Een negental (eigenlijk elf) nummers heeft Beth uitgezocht en het zijn stuk voor stuk heerlijke brute vertolkingen. 
Dit zijn niet zomaar covers en het album is zelfs niet zomaar een tribuut. Wie de originele uitvoeringen niet kent zou gelijk geloven dat het nummers van Beth zelf zijn. Beth bijt zich in de nummers als een hongerige leeuw die na weken eindelijk een gnoe te pakken heeft.

Bruut en het klinkt zo nu en dan bijna gevaarlijk. Vooral gevaarlijk goed. Natuurlijk zullen er wel wat oude sikkeneurige Zep-fans zijn die dit niks vinden. Zoiets heiligs of je Led Zeppelin niet na mag doen. Om te beginnen doet Beth dat niet en als er toch één band is geweest die zich graag liet inspireren door anderen was het Led Zeppelin wel. Daar heb ik overigens totaal geen problemen mee, want ik geloof juist dat je laten inspireren en andere weer inspireren voor geweldige muziek zorgt. 

Op dit album van Beth uiteraard een aantal Zep-klassiekers als "Black Dog", "Whole Lotta Love", "Kashmir" en uiteraard het onvermijdelijke "Stairway to Heaven".
Puike uitvoeringen en ook de twee medleys "Dancing Days & When The Levee Breaks" en "No Quarter & Babe I'm Gonna Leave You" zijn zeer geslaagd.
 
Zelf ben ik vanaf de eerste luisterbeurt gelijk fan van de twee afsluiters "Good Times Bad Times" en "The Rain Song". 
Prima muzikanten ook die Beth op dit album begeleiden. De band soeekt strak en stevig en nummers als "The Crunge" en "Kashmir" zijn echt wel heel lastige stukjes muziek om een beetje knap neer te zetten.

A Tribute To Led Zeppelin is een dynamische mix van feest der herkenning, maar niet zonder dat Beth daar haar eigen brute stempel op heeft gedrukt.
Beth Hart heeft in Nederland een zeer enthousiaste aanhang met als resultaat dat A Tribute To Led Zeppelin in een mum van tijd op de eerste plaatst staat van de album Top 100.

Aanrader voor liefhebbers van Brute Bluesrock en Brute Hardrock! En vooral een aanrader voor liefhebbers van Brute Beth!

 
Tracklist A Tribute To Led Zeppelin
1. "Whole Lotta Love"
2. "Kashmir"
3. "Stairway to Heaven"
4. "The Crunge"
5. Medley: "Dancing Days/When the Levee Breaks"
6. "Black Dog"
7. Medley: "No Quarter/Babe I'm Gonna Leave You"
8. "Good Times Bad Times"
9. "The Rain Song"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten