dinsdag 22 februari 2022

For What It's Worth

Oorlog is verschrikkelijk en een ieder houdt z'n hart vast wat er in Oekraïne staat te gebeuren. Niet iedereen is tegen oorlog, want als dat zo zou zijn was die pandemie al lang uitgedoofd. 
Omdat niet iedereen tegen oorlog is kan het knap lastig zijn om je ongenoegen kenbaar te maken. Een tranentrekkend voorbeeld blijven de avondklokrellen in november 1966 in Los Angeles als het gevolg van een anti-oorlog-demonstratie die volledig uit de hand liep.

Ongenoegen over geweld wat dan tot geweld leidt is natuurlijk een bizar resultaat, maar we hebben vrij recent ook in Nederland gezien hoe protesten uit de hand lopen. Net zoals de meeste mensen geen oorlog willen zullen de meeste demonstranten geen rellen en geweld willen. Toch zijn er altijd en overal mensen die wel oorlog willen, wel rellen willen en wel geweld willen. Soms omwille van economisch gewin, soms om status en sommige mensen zijn gewoon slecht bedraad.

Dat neemt niet weg dat het tegengeluid van oorlog de kop indrukken natuurlijk de grofste manier is om je burgers kort te houden. 

Stephen Stills maakt naar aanleiding van de gebeurtenissen in november 1966 in LA het schitterende "For What It's Worth" en nam het op met z'n maatjes van Buffalo Springfield.
Het eerste album van Buffalo Springfield verscheen op de dag (5 december 1966) dat "For What It's Worth" werd opgenomen. Op een volgende versie (6 maart 1967) van dit debuut het album werd het nummer - dat inmiddels een mega hit was geworden - alsnog toegevoegd. Dat ging ten kosten van het nummer "Baby Don't Scold Me".
 
Vreselijk gebeurtenissen die op dit moment in Oost-Europa aan de gang zijn. Dat neemt niet weg dat het barst van de conflicten op deze wereld waar wij als Nederland en Europa voor wegkijken. Nu het dichtbij komt staan we ineens op maximaal bezorgd. Tsja.............
 
Eenvoudige mensen als ik kunnen het ook niet oplossen, dus maar even dit prachtige album op de speler. Voor wat het waard is............
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten