woensdag 22 december 2021

Winter

Gistermiddag om 1 minuut voor vijf was de officiële start van de astronomische winter. Op het balkon aan mijn werkkamer lag gisterochtend ook voor het eerst een beetje ijs.
Normaal ben ik wel iemand van de seizoen hou maar met die K%$@@&% Corona heb ik liever 20 graden of nog hoger zodat we heel veel buiten kunnen doen.

Dat neemt niet weg dat plaatjes draaien in de winter natuurlijk net wat extra's heeft. Laten dat dan ook maar plaatjes zijn met het thema winter!
 
The Day - Winter
Deze groep bestaat uit Laura Loeters uit Belgie en Gregor Sonnenberguit Duitsland. Droompop en Lo-Fi zijn de sleutelwoorden. Het nummer "Winter" vinden we op hun album Strangers With Familiar Faces uit 2015. Muziek die je niet vaak tegenkomt en deze is daarom een lekkere afwisseling.
 
Leonard Cohen - Winter Lady
Met het album Songs Of Leonard Cohen bewijst Leonard thuis te horen in het rijtje van de grote songwriters. Aanvankelijk maakte Leonard ook alleen maar liedjes voor anderen en door toedoen van Judy Collins is hij zelf achter de microfoon gaan staan. Daar zijn we Judy nog steeds mega dankbaar voor!
Leonard wist in zijn teksten regelmatig heel subtiel de vinger op de zere plek te leggen en in die zin had het nummer "Winter Lady" gerust Ice-Lady mogen heten...........

Trav'ling lady stay awhile
until the night is over.
I'm just a station on your way,
I know I'm not your lover.

The Rolling Stones - Winter
In tegenstelling tot vele anderen ben ik niet zo'n fan van het nummer "Angie". Ik ben een mega grote fan van de Stones maar dit nummer had samen met het album Their Satanic Majesties Request achterwegen mogen blijven. 
Het nummer "Winter" staat op het album Goats Head Soup uit 1973. Leuk detail is dat het nummer echt een ijzig sfeertje creëert maar is opgenomen op Jamaica. Album werd een megasucces en kwam in een groot aantal landen op de eerste plek van de albumhitlijsten.

Neil Young - Winterlong 
Dit nummer heeft nooit op een officieel studio-album gestaan en verscheen voor het eerst op de schitterende verzamelaar Decade uit 1977. Het nummer is ook te vinden op het album Live At The Fillmore East samen met Crazy Horse. De opnames zijn uit 1970 en het album verscheen in 2006 in de serie NYA (Neil Young Archives).
Neil Young is waarschijnlijk de eerste die het begrip Winterlong als één woord heeft gebruikt. Het is later inspiratie geweest voor anderen om te gebruiken voor een titel van een boek, de naam van een band en zelfs een merk bier.
Het nummer is behoorlijk abstract waardoor het voor iedereen die op iets zit te wachten van toepassing kan zijn. Wachten.................een winter lang....
 
.....
....
..
.
Waiting to follow
Through the dreamlight of your way
Is not so easy for me now.

Half the time has passed away
Things we thought of yesterday
Come back now, come back now.

I waited for you Winterlong
You seem to be where I belong.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten