zaterdag 11 december 2021

R.I.P Michael Nesmith

Gister werd bekend gemaakt dat Michael Nesmith is overleden. Iedere keer als een van je jeugdidolen het aardse verlaat voelt dat toch of je jeugd ook een beetje doodgaat.

Michael maakte deel uit van de legendarische Monkees die vooral tussen 1966 en 1971 het ene na het andere succes op elkaar stapelde. Met diverse tussenpozen is de band nog meermaals bij elkaar gekomen, maar de waanzinnige populariteit was er toch vooral in de late jaren 60.

Die enorme populariteit was mede te danken dat de Monkees via een TV-serie bij het grote publiek werden geïntroduceerd. De TV-serie heeft twee jaar gelopen en bestaat totaal uit 58 aflevering.
Toen de eerste delen op de TV verschenen zal ik net 10 geweest zijn en ik verslond het.

De vier haalde gekke streken uit die we nu wellicht oubollig en flauw zullen vinden maar toen smulde we er van. De liedjes kende ik van voor tot achter en Michael met z'n wollen muts was mijn favoriete Monkee.

Deze TV serie had als doel de Monkees neer te zetten als het Amerikaanse alternatief voor The Beatles. De grappen en grollen  vielen bij wat zich "de serieuze muziekliefhebber" noemt niet altijd in de smaak. Die deden zich dan toch echt te kort want The Monkees hebben in die beginperiode ook een paar waanzinnig goede albums met Psychedelische Rock gemaakt. Albums als Headquarters, Pisces, Aquarius, Capricorn & Jones Ltd.(alleen de titel al) en The Birds, The Bees & The Monkees zijn voor liefhebbers in dit genre om te smullen.

In de VS haalde The Monkees de ene na de andere platina plaat en het was vooral nieuws als een album niet op de eerste plek van de hitlijsten kwam.

Michael had een zeer stevige rol binnen de Monkees en later ook daarbuiten. Micheal is actief geeft in de rol van zanger, muzikant, producer, songwriter, schrijver, filmregisseur en eigenaar van een mediabedrijf.

Michael was tot kort voor zijn dood in al die rollen nog actief en stond recent nog op het podium en werd 78 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten