donderdag 30 december 2021

Otis Wilbury

Vandaag doet Jeff Lynn er een jaartje bij. We kennen Jeff natuurlijk vooral als voorman van de Electric Light Orchestra (ELO) waarmee hij een succesvolle catalogus bij elkaar speelde. ELO werd in 1970 opgericht en ondanks een aantal onderbrekingen bestaan ze nog steeds.
 
ELO heeft een veertiental studio album gemaakt en een zeven livealbums. Verder zijn er van ELO maar liefst 40 officiƫle verzamelalbums verschenen. De fans doen het blijkbaar op brood. Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas zoals Johnny Cash met 105 officiƫle verzamelaars maar 40 mogen we toch een serieus aantal noemen.
 
Hoewel ik een aantal ELO albums in de kast heb staan ben ik vooral gecharmeerd van de bijdrage van Jeff aan de Traveling Wilburys. Wellicht een van de beste supergroepen waar we van hebben mogen genieten.
De naam van de band geeft de suggestie een vijftal broers die als reizende muzikanten aan de kost komen.  Vijf grote namen uit de rockgeschiedenis kropen in de huid van een van broertjes Wilbury.
Bij het eerste album dat simpelweg Vol. 1 als titel heeft gekregen bestond de band uit:
  • Nelson Wilbury – George Harrison
  • Otis Wilbury – Jeff Lynne
  • Lefty Wilbury – Roy Orbison
  • Charlie T. Wilbury, Jr. – Tom Petty
  • Lucky Wilbury – Bob Dylan
Het album Traveling Wilburys Vol. 1 verscheen op 17 oktober 1988 en kort daarop overleed Roy Orbison (Lefty Wilbury). Een groot verlies voor deze supergroep want Roy brengt met zijn unieke stemgeluid altijd een onvervangbare bijdrage.
Toch besloten de vier overgebleven boers een tweede album te maken wat "logischerwijs" de titel Traveling Wilburys Vol. 3 heeft gekregen.
Helaas is het daar bij gebleven en ook van een tournee is het nooit gekomen hoewel heel veel fans daar uit hebben gekeken. 
 
Koffie gaat met een album als dit nauwelijks beter smaken!
 
Jeff Happy Birthday
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten