dinsdag 28 december 2021

John Legend

Dit waanzinnig druk baasje doet er vandaag een jaartje bij. Legend is niet alleen songwriter, zanger en muzikant, maar is ook acteur, producer en theater directeur. Of dat allemaal nog niet genoeg is houdt hij zich ook bezig met diverse maatschappelijke projecten.

Het eerste album van Legend verscheen in 2004 en inmiddels heeft hij een zevental studio albums op zijn naam staan. Een van die albums betreft een speciaal kerstalbum.
Legend maakt heerlijke Rhythm & Blues met zo nu en dan een flinke scheut Soul.

Je kan niet van alle artiesten die je wel de moeite vindt alles hebben dus van Legend staat er maar één album hier in de kast. Dat is het album Darkness and Light uit 2012 en in vinyl is dit een dubbel LP.
Gewoon lekkere R&R voor bij de koffie op deze grijze dag. 

Het album werd in de eerste week 12,5 miljoen keer gestreamd en dan mag je wel van een succes spreken. Van het album zijn een aantal singles getrokken, waarbij het nummer "Love Me You" een vrij grote hit werd met indrukwekkende aantallen bij de verschillende streamingsdiensten.

Legend heeft een schitterende stem en Darkness and Light is een iets wat gepolijste plaat. Toch heeft het geheel voldoende puurheid dat het de moeite maakt dit album regelmatig op de speler te leggen.

John Happy Birthday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten