maandag 13 december 2021

Jamie Foxx

Vandaag doet deze acteur, producer, zanger en komiek er een jaartje bij. Afgelopen week heb ik naar de film Ray zitten kijken en daarin speelt Jamie Foxx op een briljante wijze de hoofdrol.
Jamie speelt niet Ray hij IS Ray. Het is dan ook niet zo gek dat hij voor deze acteerprestatie een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award heeft mogen ontvangen.

De film gaat vooral over de jeugd en het begin van de carrière van Ray Charles. Schitterend gefilmd en heerlijke muziek. Helaas ook de hardheid van het leven en zo nu en dan wordt ons wel een stevige spiegel voorgehouden. 
De film is een must seen voor iedere muziekliefhebber en dan hoef niet eens een heel groot fan van Ray Charles te zijn. 

Jamie heeft als acteur in een grote diversiteit aan rollen gespeeld van (zwarte) komedie, drama tot actiefilms. Ook heeft hij voor een aantal animatie films de stem geleverd.
Als zanger heeft hij een 18 tal singles uitgebracht en vijf studio albums gemaakt met vooral R&B, Pop en Hip Hop. Vooral zijn album Unpredictable uit 2005 werd een enorm succes. Het album stormde in de VS naar de eerste plaats van de album hitlijst (Billboard 200) en haalde dan ook tweemaal platina.

Een veelzijdig baasje waarbij ik niet direct een fan ben van Hip Hop muziek. Hoe Jamie echter de rol van Ray Charles vertolkt zorgt dat hij bij mij niet veel meer fout kan doen!

Jamie Happy Birthday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten