maandag 22 november 2021

Steven Van Zandt

Deze Rocker doet er vandaag een jaartje bij. We kennen Steven natuurlijk allemaal van zijn bijdrage aan de E-Streetband van Bruce Springsteen. Opvallend met bandana en net als The Boss zelf bulkend van de energie.

Toch zou het misplaatst zijn de waardering voor Steven te beperken tot de bijdrages aan Springsteen. Steven heeft immers een paar hele knappe solo-albums gemaakt. Daarnaast is Steven DJ, songwriter, acteur, activist en producer van zowel albums als documentaires. Een veelzijdig en druk baasje dus.
 

Het is ook teveel om allemaal op te sommen en dat is ook geen enkel doel van deze blog. Toch moet naast de heerlijke muzikant die Steven is vooral zijn rol als Silvio Dante in de Sopranos vermeld worden. Daar is hij een eigenaar van een nachtclub en heeft inmiddels zijn optreden gemaakt in een kleine 80 afleveringen van deze successerie. Een uniek prestatie voor iemand die geen acteerervaring had. Steven speelt ook niet dat hij Silvio Dante is. Hij is Silvio Dante!
 
Je zou zo een hele nacht gaan zitten bingewatchen, maar toch draai ik ter gelegenheid van de verjaardag van Steven een van z'n solo-albums. Helaas heb ik deze niet op vinyl maar het album is beslist een aanrader.
Het album Little Steven and the Disciples of Soul - Men Without Women uit half jaren 80 (jaar opzoeken!) is heerlijke pure Rock met een scheutje Soul. Het is net een tikkie rauwer dan we van Springsteen gewend zijn die doorgaans de wat breed toegankelijke Rock speelt. 
 
Toch hoeft je maar een paar nummers van dit album te horen en je herkend direct de typische Springsteen-sound. Steven legt er echter een rauw randje omheen waardoor dit album bij mij minder snel gaat vervelen dan de met hits overladen albums van The Boss zelf. 
Daarom een puike plaat voor een ieder die van een een rauw randje houdt.

Steven Happy Birthday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten