vrijdag 12 november 2021

R.I.P. Graeme Edge

Gisteren is drummer en songwriter Graeme Edge overleden. Graeme was medeoprichter van de Moody Blues en tevens het langst zittende lid van deze Progressieve Rock formatie.
The Moody Blues bestaan formeel nog en hebben alleen in het tweede deel van de jaren 70 een korte pauze gehouden.
Graeme was achter de drumkit een imposante verschijning, maar hij was vooral een verbinder die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld dat The Moody Blues zo lang bij elkaar zijn gebleven.

Nu Graeme collega's Keith Moon, John Bonham, Ginger Baker en Charly Watts is gaan opzoeken is het ook de vraag wat er met The Moody Blues gaat gebeuren.

The Moody Blues zijn goed voor 16 studio-albums, 6 live-albums en een onwaarschijnlijk rij aan verzamelalbums. 
Dat laatste heeft alles te maken met de enorme rij hits die de band vooral in de jaren 60 en begin jaren 70 wist te scoren. Bekende nummers zijn "Go Now", "Isn't Life Strange", "I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band)", "Question", "Voices in the Sky", "Tuesday Afternoon" en natuurlijk monster hit "Nights in White Satin".

Dat nummer is afkomstig van het album Days of Future Passed uit 1967. Dat album mag gezien worden als de moeder aller Symfonische Rockalbums. Tevens is het album - met een dag als verhaallijn - een van de eerste conceptalbums.

Graeme is overleden aan kanker en werd 80 jaar.

R.I.P. Graeme en dank voor al die schitterende muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten