zaterdag 30 oktober 2021

Timothy B. Schmit

We kennen Timothy natuurlijk vooral van de Eagles, waar hij in 1978 Randy Meisner verving. Meisner is ook het enige oorspronkelijke Eagles lid wat aan geen enkele verzoening en reünie van de Eagles heeft meegewerkt. Dat is toch lastig te rijmen dat velen hem een heel aardige vent vinden. Nu kan je eigen weg gaan en aardig zijn best samen gaan en laten we het daar dan maar op houden.
 
Het was overigens niet de eerste keer dat Timothy als vervanger van Randy werd ingezet. Eerder was dat al gebeurd in 1970 bij Poco. Aanvankelijk was Timothy een mogelijke kandidaat om van meet af aan bij Poco te gaan spelen maar de keuze viel uiteindelijk op Meisner. 
Meisner had het na één album gezien en er lonkte met de Eagles mogelijk een veel groter muzikaal avontuur. Overigens heeft Meisner later nog heel even bij Poco gespeeld en is hij te horen op het album Legacy uit 1989.

Genoeg over Meisner want het is vandaag de verjaardag van Timothy. Naast basgitaar neemt Timothy ook regelmatig een zangpartij voor z'n rekening en heeft hij voor de Eagles enkele nummers geschreven zoals "I Can't Tell You Why" en "Long Road Out of Eden".
Over z'n gehele carrière is Timothy een zeer ijverige baasje geweest. Als we verzamelalbums even buiten beschouwing laten moet toch gesteld worden dat dit een erg fraai lijstje is:
11 albums met Poco (1970-1984)
4 albums met de Eagles (1979-2007)
6 solo albums (1984-nu)

Daarnaast heeft Timothy meegewerkt aan albums en optredens van onder anderen Bob Seger, Crosby, Stills & Nash, Toto, Ringo Starr, Dan Fogelberg en solo projecten van andere leden van de Eagles.
Harde werker die Timothy en in tegenstelling tot de meeste andere leden van de Eagles niet zo'n ruziemaker.

Bij een grijs (als we naar buiten kijken) zaterdag ontbijt even twee hele fijne live albums waar Timothy op te horen is.
 
Happy Birthday Timothy!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten