vrijdag 22 oktober 2021

60 jaar Stones

Het is deze maand 60 jaar geleden dat Mick Jagger en Keith Richards elkaar weer zagen. Dat was op perron 2 van het station Dartfort in Kent. De tweede kende elkaar van de kleuterschool, maar waren elkaar uit het oog verloren.

De klik was er gelijk en de twee besloten een bandje te maken en..............."the rest is history!"

Natuurlijk hebben Richards en Jagger genoeg conflicten gehad, maar hoe de chemie tussen die twee 60 jaar lang is blijven bestaan blijf ik wel heel uniek vinden.

Tijdens een show als Havana Moon bestond de band 55 jaar en ze speelde als jonge honden die net verliefd op elkaar waren geworden. Het blijft razend knap hoe ze 60 jaar lang keer op keer zichzelf weer wisten uit te vinden.

Met het wegvallen van Charly Watts zal er wel het een en ander gaan veranderen en misschien is het een mooi moment om er een punt achter te zetten.
Er was door de band aan een nieuw album gewerkt en dat kan natuurlijk gewoon uitgebracht worden.
Daarnaast zullen de Stones nog genoeg materiaal vanuit The Vault uit gaan brengen zoals dat de afgelopen jaren regelmatig is gebeurd.

Vooral liefhebbers van live materiaal van The Stones beleven geweldige tijden met het materiaal wat de laatste jaren beschikbaar is gekomen.
Soms is het wat veel wat er wordt uitgebracht maar het is heel simpel: je hoeft het niet te kopen!

Bij ons thuis hing vooral een Beatles sfeer en de Stones heb ik dan ook moeten ontdekken door vriendjes op school.
Een van de eerste album waar ik mee werd geconfronteerd was 'Get Yer Ya-Ya's Out!'. Een geweldig livealbum uit 1970 wat een jaar eerder in Baltimore was opgenomen. Titel van het album is geïnspireerd door het nummer "Get Yor Yas Yas Out" van Blues legende Blind Boy Fuller.

Op de voorkant een piep jonge Charly Watts en een ezel met een hoop rommel om z'n nek. De ezel is een ludieke verwijzing naar Bob Dylan's briljante "Visions Of Johanna": Jewels and binoculars hang from the head of the mule

Heerlijk concert en album staat ook in menig lijstje van de beste live albums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten