vrijdag 13 augustus 2021

The Teskey Brothers - Live at the Forum

In 2008 werd deze band door broertjes Sam (gitaar) en Josh (zang) opgericht. De band werd compleet gemaakt met Brendon Love op basgitaar en Liam Gough achter de drumkit. Aanvankelijk speelde The Teskey Brothers vooral in kleine zalen en het duurde dus even voor ze opvielen door een platenmaatschappij.
Zo brachten ze pas in 2012 hun eerste EP uit welke helaas alleen op CD is verschenen. Een eerste volwaardig album kwam pas in 2017. Dit debuutalbum heeft de titel Half Mile Harvest en in 2019 zag opvolger Run Home Slow het levenslicht.

Vorig voorjaar kwamen The Teskey Brothers met Live At The Forum 2019. Hier gaat het dus om een live album. Prima album maar fans zitten stiekem toch te wachten op een derde studio album.

De lockdown vanwege de Corona is in Australië - waar The Teskey Brothers vandaan komen - een stuk strenger. Samenwerken in studio's zal dus wel lastig zijn als het überhaupt al is/was toegestaan.

Gitarist Sam Teskey heeft het daar niet bij laten zitten en heeft - al of niet opgesloten - een solo album bij elkaar gespeeld dat een deze dagen gaat verschijnen.
De clip "Love" heeft Sam alvast de wereld in geslingerd. Relax nummer en een tikje Psychedelische Rock. Hier en daar een gitaarrifje dat we ook van The Teskey Brothers kennen. Toch mis ik diepe warme Soulfull stem van Jos.
Niet een eerlijke vergelijking want het gaat hier nu eenmaal om een solo album. Toch moet ik wel iets meer horen voor ik overtuigd ben dat ik van dit album een vinyl versie ga aanschaffen.

Hopelijk kan Sam snel met de rest van de band de studio in en weer samen een plaat maken want wat  de mannen tot nu toe hebben gemaakt smaakt beslist naar meer.,
Deze Aussies maken immers toch een van de beste Blue Eyed Soul met een lekker mix van Bluesrock.

Om het wachten te verzachten dit live album op de draaitafel. Het gaat hier om een enkel LP en in Australië is van dit optreden een dubbel LP uitgebracht. Dit dubbelalbum is in Nederland slecht te krijgen en als het al wordt aangeboden is dat tegen absurde prijzen. 

Dus hier in de kast staat de enkele LP maar met een stevige bak koffie is dit album wel een heerlijke start van de dag. Blue Eyed Soul van de allerhoogste plank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten