woensdag 4 augustus 2021

Give Up Your Guns

Gezien het aantal schietpartijen wat in Nederland plaatsvindt de afgelopen tijd zou je niks liever willen dat bovenstaande oproep wordt waargemaakt. In sommige buurten lijkt het wel het wilde westen. Je zal er maar wonen met je gezin.
Triest en zolang politici liever met hun eigen plasser zitten te spelen in plaats van voor de burger op te komen zal het helaas nog wel even doorgaan.

Het nummer "Give Up Your Guns" is geschreven door de Brit Rupert Holmes en is door The Buoys tot een wereldhit gemaakt. In Nederland werd het nummer zelfs tweemaal (1972 en 1979) een vrij grote hit.
Ook het nummer "Timothy" - waar ik ooit een kat naar heb genoemd - werd een flinke hit. 

Als het aan een aantal (vooral Amerikaanse) radiostations had gelegen hadden we echter nooit "Timothy" gehoord. Het nummer verteld het verhaal van een paar ingesloten mijnwerkers. Zonder eten besluiten ze een omgekomen collega op te eten. 
Misschien niet het meest smakelijke concept voor een Poprock nummer, maar om het dan maar gelijk in de ban te stoppen?

The Buoys hebben maar een zeer korte tijd bestaan en fabriceerde in die periode een viertal singles waarvan de twee bovengenoemde verreweg het bekendst zijn. Ook het nummer "Bloodknot" was nog een redelijk hitje.
The Buoys zijn eind jaren 60 opgericht en hebben niet eens een eerste lustrum gehaald. De band speelde vooral Poprock en Folkrock. Prima band en prima muziek, maar rond de vijver waarin werd gevist was het in die jaren wel heel erg druk.

Een aantal leden maakte een doorstart met de band Dakota. Deze band bestaat nog steeds en heeft zeven studio-albums gemaakt. Grote successen zoals The Buoys heeft Dakota echter nooit weten te halen.
 
Door mijn eerste kat zal het nummer "Timothy" voor altijd een sentimenteel plekje blijven houden.
Daarnaast is "Give Up Your Guns" voor mij een van de fijnste hits uit de geschiedenis van de Top 40. Of met de boodschap van dat nummer ooit wat gaat gebeuren is helaas een andere vraag.



 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten