donderdag 13 mei 2021

Stevie Wonder

Vandaag wordt Stevie 71 en wat heeft deze kerel een schitterende platen gemaakt. Over alles wat een beetje met Soul en Motown te maken heeft kan ik nooit zoveel melden. Als puber liet ik die stroming links liggen. Een spreekbeurt over Soul zal mij ook niet gaan lukken.
 
Gelukkig heb ik de Soul toch ontdekt maar we doen Steve stevig te kort om hem uitsluitend als een Soul artiest te bestempelen. Stevie wist als geen ander muziekstijlen door de Soul te blenden. In combinatie met zijn unieke stem drukt hij daardoor een heel eigen stempel op de moderne muziek.
 
Niet voor niets won Stevie dan ook 25 (!!!!) Grammy's en logisch dat het album wat nu opstaat in de prijzen viel.
Het album Song In The Key of life is namelijk een meesterwerk onder de meesterwerken. Een schitterend dubbelalbum met van voor tot eind een heerlijke blend tussen Soul, Pop en hier en daar zelfs wat Progressieve invloeden.

Het album was een megaproductie en meer dan 60 muzikanten hebben aan dit album meegewerkt. Dan tellen de losse leden van een koor wat ergens hoorbaar is niet eens mee.......

Hoe dit album is uitgebracht laat ook zo mooi zien dat vanuit artistiek oogpunt de CD maar een mager concept is om maar te zwijgen streaming.

Dit dubbelalbum is namelijk uitgevoerd in een zeer fraaie klaphoes met een boek met songteksten, dankwoorden en achtergrondinformatie. Tevens tref je een EP aan een viertal extra nummers.
Dit wil je toch gewoon in je handen hebben. De wijze waarop de muziek in je bezit komt als onderdeel van de artistieke beleving.
 
Zelfs als je geen draaitafel meer hebt is dit voor de muziekliefhebber toch een must have?
 
Stevie Happy Birthday!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten