vrijdag 21 mei 2021

Bonnie Raitt ‎– Slipstream

In 2012 kwam dit album uit en het was het 16e studio album van Bonnie. Op vinyl is het uitgevoerd als dubbelalbum in een fraaie klaphoes.
Als we alle albums van Bonnie op volgorde gaan zetten van goed naar beter naar best dan komt Slipstream niet in de top 5 voor en mogelijk niet eens in de top 10.
Toch is Slipstream een weergaloos goed album en het feit dat Bonnie zomaar 10 nog betere albums heeft gemaakt zegt iets over het bizar hoge niveau wat ze haar hele carrière al weet te behalen en te behouden.

Albums als Give It Up, Luck Of The Draw en vooral Nick of Time zijn beslist een tikje beter dan deze heerlijke Slipstream. 
Nick Of Time werd in de VS vijf maal platina en Luck Of The Draw leverde Bonnie zelfs zeven platina platen op. Bizarre successen.

Buiten die top 3 zijn alle andere Bonnie Raitt albums gewoon mega goed. Raitt is niet een overdreven productieve artieste, want tussen 1971 en nu maakte ze "slechts" 17 studioalbums. Alles wat ze gemaakt heeft is echter wel dik in orde!
Voor verzamelaars van CD's en LP's is dat goed nieuws want kom je wat tegen op een beurs kan je het blind meenemen.
Dan gaan we er even vanuit dat je gecharmeerd bent van minimaal een van haar andere albums en muziekstijlen als Bluesrock en Americana moeten uiteraard wel in je comfortzone liggen.
 
Het album Slipstream is een heerlijk muzikaal avontuur wat het in mijn ogen vooral goed doet bij het ontbijt of voor het slapen gaan.
Het kabbelt heerlijk en wie niet op de hoes heeft gekeken zal een aantal bekende nummers tegenkomen van onder andere Bob Dylan en Gerry Rafferty. 
Ook maakt Bonnie gebruik van een aantal composities van Al Anderson die vooral hofleverancier is voor tientallen Country artiesten.

Voor het album Slipstream kreeg Bonnie een groot aantal onderscheidingen waaronder een Grammy (haar 11de) voor beste Americana album.
Een meer dan terechte onderscheiding, want hoe Bonnie op dit album de verschillende muziekstijlen tot een heerlijke Americana weet te blenden is echt schitterend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten