donderdag 11 maart 2021

Biquíni Cavadão

Uit een echte bikini cavado kan je nog geen drie fatsoenlijke mondkapjes maken. Drie kleine driehoekjes stof aan aan paar touwtjes bekend van de Braziliaanse stranden.
Het is ook wel degelijk deze strandoutfit waar deze Braziliaanse Rockband naar genoemd is.
 
Deze latin rockers timmeren inmiddels ook al weer 35 jaar aan de weg. Ruim 20 albums en de band is veel op tournee.  Biquíni Cavadão heeft in combinatie met grote internationale acts zelfs opgetreden een publiek van een kwart miljoen mensen.

Alle muziek die ze maken is stevig doorspekt met Latin, maar naast Rock heeft Biquíni Cavadão ook het nodige New Wave, Reggae en Pop Rock in haar catalogus.

In Brazilië zijn deze gasten enorm populair en zijn er al meer dan een miljoen albums verkocht en heeft de band al meer dan 2000 optredens achter haar naam staan.
Een van de singles heeft een Grammy nominatie gekregen in een Latin categorie.
De band heeft een paar optredens buiten Brazilië gedaan maar de focus ligt volledig op het thuisland.
Ze scoren daar de ene na de andere hit en de vraag naar optredens is groot.
 
Veel liedje gaan over alledaagse zaken en natuurlijk over de liefde. Ik versta geen woord Portugees maar op dit album toch wel een heel opvallende song: Cadela Pornografica!
Ik zal het niet vertalen maar ieder snapt dat dit nummer wel een bepaalde lading zal hebben.
 
Toch gaan de meeste teksten over echte liefde en wie alles netjes vertaald zal ook een aantal maatschappij kritische teksten tegenkomen. Die laatste zullen zeker in de smaak vallen bij het Braziliaanse publiek.

Muziek die in ons land helemaal aan ons voorbij gaat en daarom juist leuk om daar eens aandacht aan te besteden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten