woensdag 31 maart 2021

Angus Young

Een van de oprichters van AC/DC en nog steeds van de partij. De vandaag jarige Angus is een uitstekende Hardrock gitarist en daarnaast kennen we hem natuurlijk van z'n schooluniform en z'n Chuck Berry loopjes.
Van bands als AC/DC weet ik niet zoveel. Op de een of andere manier boeit de achtergrond van dit soort bands mij een stuk minder. Onder de Hardrock bands is Led Zeppelin eigenlijk de enige waar ik wel een spreekbeurt van kan houden.

Dat neemt niet weg dat de jongens van AC/DC heerlijke stevige Rock weten te maken. Ze behoren ook tot de bands met een enorme schare zeer trouwe fans en concerten zijn daarom nagenoeg altijd in stadions die steevast zijn uitverkocht.
Ook de verkoop van albums gaat bij AC/DC altijd als een dolle. Ze zijn een van de best verkopende acts. Het album Back In Black uit 1980 ging 50 (!!!!) miljoen keer over de toonbank en behoort daarmee tot een van de best verkochte albums.
 
Voor vandaag valt de keuze echter op Highway To Hell (5 sterren album) want zo beginnen meer en meer mensen de Corona-crisis toch te voelen. 
Ik baal er zelf ook regelmatig stevig van, maar de aanpak van de crisis in Nederland valt toch wat buiten de scope van deze blog. Toch is lekker plaatjes draaien wel een prima manier om verplicht thuiszitten een stuk dragelijker te maken!

Dat Angus z'n verjaardag in Nederland viert is overigens gewoon want hij heeft al een jaren een huis in Aalten waar hij een onopvallend bestaan leidt.
 
Angus Happy Birthday!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten