dinsdag 30 maart 2021

Eric Clapton

Vandaag wordt Eric 76 en wat een contrasten markeren de levensloop van deze topartiest. Uiteraard een enorme rij aan successen op muzikaal gebied maar privé is het toch nauwelijks op te sommen.
 
Drugs en drankverslavingen, verlies van z'n zoontje Conor, verlies van een goede vriend terwijl hij zelf in die helikopter had moeten zitten, verliefd op de vrouw van z'n beste vriend, een vader die al heel jong de benen had genomen.............. Je vinger opsteken en beweren dat Clapton niet weet wat de Blues is kan wat mij betreft dan ook alleen maar als een zwaar misplaatste opmerking worden beschouwd.

Er is al genoeg ellende in de wereld en laten we ons focussen op de prachtige muziek die Clapton heeft gemaakt.
 
Bij de meeste albums die Clapton heeft gemaakt gaat het om solo projecten. Daarvoor heeft hij natuurlijk magistrale bijdrages geleverd bij The Yarbirds, Cream, The Bluesbreakers, Blind Faith en Derek and the Dominos.
Daarbovenop stond hij bij een groot aantal speciale concerten op het podium zoals Concert for Bangla Desh, The Last Waltz (afscheid The Band), The 30th Anniversary Bob Dylan en The Secret Policeman.

Het aantal albums van collega's waar Clapton op meespeelt is helemaal enorm. Op Allmusic staan een kleine 5000 referenties bij Clapton. Daar zitten ook wel alle covers door anderen in, maar alle albums verzamelen waar Clapton op meespeelt is een tamelijk kansloos project.

Om de verjaardag van Eric te vieren maar eens een kwartet albums van hem uit de kast getrokken.
Of dit de beste vier zijn? Niet over nagedacht. Gewoon vier.....om het te vieren.

Happy Birthday Eric!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten