dinsdag 9 februari 2021

Jimi Hendrix - Rainbow Bridge

Van Jimi zijn er na zijn tragische dood onnoemelijk veel albums verschenen. Heel veel (zeg maar het meeste) betreft het onofficiële uitgaves of zelfs illegale LP's en CD's.

Het album wat nu op de draaitafel ligt is een van de officiële albums die na zijn dood is verschenen. Om precies te zijn het tweede album dat Reprise postuum heeft uitgebracht.
Het eerste album bracht Reprise een half jaar na zijn dood uit. Dat album wat in het voorjaar van 1971 verscheen had de pakkende titel de The Cry Of Love.
Bij het luisteren werd direct duidelijk dat er van Jimi nog een goudmijn aan materiaal lag. Geweldig album en het schreeuwde om meer, meer, meer..............

En meer zou er komen..........

Een jaar na de dood van Hendrix verscheen in oktober 1971 deze Rainbow Bridge met als toevoeging Original Motion Picture Sound Track.
Die toevoeging is toch een iets te ruim begrip. Het album bevat wel degelijk nummers die ook in de film voorkomen, maar niet de uitvoeringen zoals in de film.

Fans van de uitvoeringen die in de film zijn gebruikt hebben tot vorig (2020) jaar moeten wachten toen het album Live in Maui verscheen. Dat album had zomaar de Real Rainbow Bridge kunnen heten!

Dat neemt niet weg dat het album Rainbow Bridge een heerlijk Hendrix album is. Niet al te experimenteel waardoor het lekker door de oren waait. Het materiaal is over een periode van twee jaar opgenomen en geeft toch wel een heerlijk beeld van de toverkunsten van Hendrix op de snarenmachine.

Bij artiesten als Hendrix is het altijd lastig om een keuze te maken welke albums wel en welke niet. Jaarlijks komt er nog schitterend materiaal uit van deze gitaar legende. Hoe maak je uit dat enorme aanbod in vredesnaam een goede keuze?

Bij leven drie studioalbums, drie live albums en twee verzamelalbums. Officiële postuum albums: 13 studio, 28 live en 19 verzamel. Daarbovenop de honderden onofficiële uitgaves.
Een oerwoud voor wie een compacte collectie rond Hendrix aan wil leggen en ondoenlijk voor wie alles wil verzamelen.

Dat deze Rainbow Bridge bij mij in de collectie staat ben ik happy mee, want het is gewoon een heerlijk Rock album! Rock zoals alleen Hendrix dat kon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten